ΜΕΝΟΥ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Η Β' Εθνοσυνέλευση και η Άφιξη του Γεωργίου Α' Τ7

Η Β' Εθνοσυνέλευση και η Άφιξη του Γεωργίου Α' Τ7
Η Β' Εθνοσυνέλευση και η Άφιξη του Γεωργίου Α' Τ7
Η Β' Εθνοσυνέλευση και η Άφιξη του Γεωργίου Α' Τ7
Η Β' Εθνοσυνέλευση και η Άφιξη του Γεωργίου Α' Τ7
Η Β' Εθνοσυνέλευση και η Άφιξη του Γεωργίου Α' Τ7
Η Β' Εθνοσυνέλευση και η Άφιξη του Γεωργίου Α' Τ7
κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση
Η Β' Εθνοσυνέλευση και η Άφιξη του Γεωργίου Α' Τ7
9,95€
Χωρίς ΦΠΑ: 9,95€
Καλάθι
1851-1850: Μετά την Έξωση του Όθωνα οι τρεις Μεγάλες δυνάμεις με πρωταγωνίστρια την Μεγάλη Βρετανία προτείνουν για τον ελληνικό θρόνο τον δευτερότοκο γιο του διαδόχου του θρόνου της Δανίας Χρι­στιανού, το δεκαοκτάχρονο Χριστιανό Γουλιέλ­μο Γεώργιο. Ταυτόχρονα παρα­χωρούνται οι Ιόνιοι Νήσοι στην Ελλάδα.

1941. ΟΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ... ΔΡΑΧΜΕΣ: Τρεις μέρες πριν πέσει η Αθήνα από τις δυνάμεις του Άξονα, η ελληνική κυβέρνηση ακύρωσε όλα τα χαρτονομίσματα που ήταν έτοιμα να τεθούν στην κυκλοφορία. Έτσι οι δυνάμεις του Άξονα αναγκάστηκαν να εκδώσουν τα δικά τους κατοχικά χρήματα. Οι Ιταλοί μέσω της Cassa Mediterranea εκτύπωσαν χαρτονομίσματα με αξίες που ξεκινούσαν από τις 5 «δραχμές» και έφταναν τις 20.000 «δραχμές». Στη συλλογή μας οι 500 ιταλικές δραχμές.

1954: ΤΙ 50.000 δρχ. ΤΙ ... 50 δρχ. Το δεκάρικο του 1955 είναι από τα τελευταία κερματικά χαρτονομίσματα της Τράπεζας της Ελλάδος. Στην πρόσθια όψη απεικονίζεται ο βασιλιάς Γεώργιος Α′, πράγμα ανεξήγητο, καθώς δεν υπάρχει κάποια σημαντική επέτειος το 1954 που να σχετίζεται με αυτόν. Το μυστήριο μεγαλώνει με τη βασική εικόνα της οπίσθιας όψης, το ναό των Αγίων Αποστόλων της Θεσσαλονίκης, πόλη στην οποία δολοφονήθηκε ο Γεώργιος Α′ το 1913.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΧΜΗΣ
60 ΤΟΜΟΙ-120 ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Μαζί με κάθε τόμο 2 χαρτονομίσματα!   Σε υπέροχες γκραβούρες, ανάγλυφες, σε ειδικό χαρτί, με τέλεια απεικόνιση. Για πρώτη φορά με ψηφιακή επεξεργασία τεχνητής νοημοσύνης, με απεικόνιση όσο πιο κοντά γίνεται στην πρώτη ημέρα κυκλοφορίας! 

● Μια ολοκληρωμένη συλλογή με όλα τα κύρια χαρτονομίσματα στην ιστορία του ελληνικού κράτους και πολλά από τα δευτερεύοντα  
● Γνωρίστε απίστευτες πτυχές της Ιστορίας μας, που είναι κρυμμένες μέσα στα χαρτονομίσματά μας 
● Όλη η Ιστορία του Νεότερου Ελληνικού Κράτους από τον 19ο στον 20ό αιώνα σε συνέχειες μαζί με αποκαλυπτικές λεπτομέρειες και παραλειπόμενα 
● Μόνο 9,95€, για 2 χαρτονομίσματα συν τεύχος
●Δώρο Πολυτελές Άλμπουμ συλλογή στον τόμο 2 και Θήκη Τευχών στον τόμο 5

Το προϊόν βρίσκεται προσωρινά Εκτός Αποθέματος. Εισάγετε τη διεύθυνση email σας και θα ειδοποιηθείτε μόλις γίνει ξανά διαθέσιμο.
Ονοματεπώνυμο
Email
Τηλέφωνο
Σχόλια